Vprašanja preko elektronske pošte

Pozdravljeni!

Na vaša številna vprašanja smo do sedaj sproti odgovarjali tudi preko elektronske pošte, kljub temu, da to uradno ni dovoljeno (klasična elektronska pošta ne zagotavlja ustrezne varnosti za prenos izvidov in drugih zdravstvenih podatkov.  Preko elektronske pošte ne smem sprejemati izvidov, slik, fotografij in ne dajati nobenih zdravstvenih nasvetov in tudi ne posredovati nobenih informacij o zdravljenju).

V zadnjem času je to vedno težje in praktično nemogoče, saj vas, zaskrbljene starše, zanima vsaka, še najmanjša podrobnost za oba ali vse tri otroke vsak dan, večkrat na dan in/ali več dni zaporedoma, dokler prehlad ne mine. Tako na dan odgovarjam in se pogovarjam z velikim številom staršev. 

V bodoče bo elektronska pošta namenjena temu, zaradi česar po zakonu mora obstajati. Za posvete in pogovore pa boste morali uporabiti telefonsko števiko 02 420 1887 ali se naročiti na pregled. Za vse kar nam morate posredovati ali poslati preko elektronske pošte, vam bomo dali ustna navodila. Nobenega smisla ne vidim v tem, da pošljete slike, dolgo sporočilo in nato čez 30 minut še pokličete in zahtevate tolmačenje takoj. Vsekako pa, če je stanje nujno, otroka ne naročajte preko elektonske pošte, temveč pokličite. Delovnik ambulante je na spletni strani in je dostopen vsem. In tako kot med preventivo, ko gledamo zdrave otroke ter ne moremo in ne smemo sprejemati bolnih otrok, tudi težko odgovarjamo na klice, ker imamo paciente v ambulanti.

Lep pozdrav

Andreja Krebs